Downlights – stor købsguide om indbygningsspot, skinnespot, påbygningsspot mm.

 

Downlights – betyder spot belysning

Indbygningsspot

Spot til indbygning i loft

Indbygningsspot er downlight eller spot som bygges ind i loftet. Indbygningsspot giver et ekslusivt og koncentreret kegleformet lys. Indbygningsspot er mindre dominerende i et rum end lamper fordi de er bygget ind i loftet. Indbygningsspot kan kombineres med andre lamper i et rum for at opnå en god grundbelysning.

Kvalitets indbygningsspots

Nordtronic, Scanproduct, SG Armaturen og Flash Light er bl.a de producenter som leverer kvalitetsspot til professionelle fagfolk som elinstallatører. 

Nordtronic indbygningsspot bliver der solgt mest af i norden – nok grundet du til dels får mest kvalitet for penge og til dels fordi de montering er nem og hurtig.

Indbygningsspot fra SG Armaturen koster generelt lidt mere end tilsvarende spots fra Nordtronic – til gengæld har du på flere af produkterne udvidet garanti på 5 og 10 år.

Påbygningsspot

Spot til påbygning 

Påbygningsspot kaldes i populær tale også for køkkenspot eller kabinetspot. Det karakteristisk ved påbygninsspot er at de monteres under overskabe, inde i køkkenskabe eller andet møbel. Påbygningsspot er meget lave i højden og der findes også udgaver som kan indbygges i overskabe.

Køkkenspot

Spot lys i form af påbygningsspot er populært i køkkenet. Du er velkommen til at besøge siden omkring køkkenspots her!

Skinnespot

Spot til strømskinner 

Strømskinner er et skinnesystem med strøm i hvor skinnespot kan tilsluttes. Skinnespots kan flyttes rundt eller kobles fra strømskinne hvilket giver en mere fleksibelt løsning i et rum med henblik på at skabe god belysning. Strømskinner anvendes  eksempelvis over spisebordet i køkkenet, gang eller i et walk in closet mm. 

Skinnesystem

Strømskinner kan forlænges og bygges i L-form eller i en firkant som du typisk har set skinnespot sidde i tøjbutikerne. Kort sagt består en strømskinne af en skinne, tilslutningsstykke, endestykke og et antal skinnespots.